Goedkope zorgverzekering 18 jaar

Bijna of net 18 jaar? Dan is dat het moment om misschien wel je eerste verzekering te gaan afsluiten: de zorgverzekering. Wil je gewoon een goede zorgverzekering en het liefst de goedkoopste van 2021? Maak dan een keuze uit de 3 hieronder. Deze zijn allemaal goed, je kunt ook goedkoper uit zijn door een hoger eigen risico te kiezen.

Zorgverzekeraar
Vrije zorgkeuze
Zorgpremie p.m.
3 populaire goedkope zorgverzekeraars vanaf 18 jaar, meer vergelijken?pijltje

Goedkope zorgverzekeringen vanaf 18 jaar

Tot je 18 jarige leeftijd ben je gratis meeverzekerd op de zorgpolis van een van je ouders. Een eigen zorgverzekering vanaf 18 jaar is op de dag van je verjaardag verplicht. Je kunt ervoor kiezen om bij dezelfde zorgverzekeraar als je ouders een zorgverzekering af te sluiten, maar het kan ook zo zijn dat je ergens anders voordeliger uit bent. Zoek dit voor je 18e verjaardag uit zodat je niet overhaast hoeft te beslissen. Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar is verplicht een basiszorgverzekering te hebben. Daarnaast kun je optioneel een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Zorgverzekeraars hebben voor de basisverzekering een acceptatieplicht. Dit wil zeggen dat ze altijd verplicht zijn om jou als klant te accepteren. Dit geldt echter niet voor aanvullende zorgverzekeringen. Ook ben je niet verplicht om een aanvullende verzekering af te sluiten bij dezelfde verzekeraar als waar je je basisverzekering 2021 hebt afgesloten.
zorgverzekering 18 jaar

Speciale zorgpolis voor 18 jarigen

Natuurlijk ben je het goedkoopste uit als je ouders je zorgpremie blijven / gaan betalen. Maar als je thuiswonend bent zijn je vaste kosten nog lekker laag. Dus je zult wanneer je 18 jaar word toch je eerste eigen zorgverzekering gaan afsluiten. Je kunt je ook voor een studenten zorgverzekering kiezen. Dit zijn gewoon normale zorgverzekeringen, maar de gecombineerde pakketten zijn interessanter en vaak voordelig. De inhoud van deze aanvullende zorgverzekeringen bevatten vergoedingen die op jouw leeftijdscategorie zijn afgestemd. Denk hierbij aan vergoedingen voor onder andere:

  1. 1. Anticonceptie (vanaf 21 jaar, tot 21 valt onder de basisverzekering)
  2. 2. Condooms
  3. 3. Fysiotherapie
  4. 4. Bril en/of lenzen

Inhoud basisverzekering is altijd gelijk

De basiszorgverzekering is voor iedereen hetzelfde, deze is namelijk wettelijk vastgesteld. De speciale pakketten zijn dan ook aanvullende pakketten. Ga voor jezelf na of je dit nodig hebt of niet.

Maandelijks zul je de premie van je zorgverzekering gaan betalen. Je kunt deze kosten verlagen door ervoor te kiezen om je eigen risico vrijwillig te verhogen. Dit betekent dat je meer zorgkosten zelf moet betalen voordat je in aanmerking komt voor vergoeding. Het standaard eigen risico is € 385,- en je kunt dit verhogen tot maximaal € 885,-. Hoe hoger je eigen risico, hoe lager je premie.

Normaal gesproken, als je geen topinkomen hebt of flink vermogend bent, kom je in aanmerking voor zorgtoeslag. Daardoor zal je tientallen euro's per maand als compensatie ontvangen op je zorgpremie.

Zorgpremie vanaf € 79.95 tot € 99.63
Onze beoordeling