Beste zorgverzekering 2021 Nederland

Podiumplaatsen met 1, 2 en 3 voor beste zorgverzekering 2021
Is in Nederland de beste zorgverzekering 2021 nog wel betaalbaar? Zeker kies voor de goedkoopste zorgverzekering. Het overstappen van zorgverzekering gaat altijd veilig op de website van de verzekeringsmaatschappij. Maar eerst even over de beste zorgverzekering 2021, ben je student, gezond, hulpgehoevend of beter gezegd: wat zijn je zorgbehoeftes? De Consumentenbond of andere partijen roepen in ieder geval nooit een zorgverzekeraar uit tot 'beste' of goede keuze. Dat kan ook niet omdat het hierbij om een dienst gaat waarbij wij allen andere verwachtingen hebben. Overweeg om vóór 2021 een nieuwe zorgverzekering af te sluiten, wij helpen je met het vinden ervan.
Zorgverzekeraar
Vrije zorgkeuze
Zorgpremie
De beste zorgverzekering 2021 voor jou is goedkoper met hoger eigen risico. pijl naar beneden
Maar welke zorgverzekeraar heeft de beste ziektekostenverzekering dan voor jou? Een uitgebreide vergelijking maak je met de zorgvergelijker en helpen we met het vinden en maken van een goede keuze voor 2021. Kwaliteit is altijd gegarandeerd: alle verzekeraars hanteren de richtlijnen van de Nederlandse Zorg Autoriteit (NZA).

Vraag 1: Wat is de beste zorgverzekering?

Antwoord: 'De beste zorgverzekering is de goedkoopste zorgverzekering met vrije zorgkeuze'. Voor mensen die komend jaar het ziekenhuis bezoeken, al dan niet onverwachts, kan de vrije zorgkeuze een belangrijk item zijn. In dat geval kun je overstappen van zorgverzekering en de restitutiepolis kiezen. Je hebt dan de garantie dat je bij iedere zorgverlener terrecht kunt, zonder extra kosten. Hecht je hier niet veel waarde aan, dan is iedere andere polisvorm ook goed of zelfs beter omdat deze beduidend goedkoper zijn. Wat de beste zorgverzekeraar 2021 is ligt er dus maar net aan hoeveel en welke zorg je nodig denkt te hebben en welk ziekenhuis of specialist jouw voorkeur geniet.

De beste zorgverzekering 2021 met aanvullend

 1. 1. Tandartsverzekering
 2. 2. Fysiotherapie / Sport en Spieren
 3. 3. Brillen en lenzen
 4. 4. Alternatieve geneeswijzen
 5. 5. Gezinsuitbreiding / Zwangerschap
 6. 6. Anticonceptie (voor 21 jaar en ouder)
 7. 7. Acnebehandelingen
 8. 8. Eigen bijdrage medicijnen
 9. 9. Podotherapie / pedicure
 10. 10. Orthodontie

Vraag 2: Kan ik goed vergelijken op aanvullend?

Antwoord: Ja, op goedkopezorgverzekering2021 vergelijk je aanvullende zorgverzekeringen, puur op de inhoud van aanvullende pakketen. Zo zie je gelijk wat het verzekeren voor de tandarts en fysiotherapeut aan extra premie gaat kosten. Ook zie je poliskosten van andere vergoedingen in een oogopslag.

Met de door ons samengestelde top 3 doelgroepen helpen we je de beste zorgverzekering 2021 te vinden.

Beste zorgverzekering 2021 voor ouderen

Diverse vergoedingen uit de basisverzekering worden voornamelijk door ouderen (60+) gebruikt. 1x per 5 jaar kun je de kosten van een kunstgebit voor 75% laten vergoeden. De kosten voor het trekken van tanden worden niet vergoed, hiervoor is een tandartsverzekering nodig.

Heb je diabetes type 1, dan heb je veel zorgkosten zoals je insulinepomp en de insulinepen. Deze worden vergoed maar gaan ten kosten van je eigen risico, dit geldt ook voor medicijnen welke ook bij diabetes type 2 voorgeschreven worden. Pedicure wordt niet standaard vergoed, een verzekering met pedicure vergoeding kan interessant zijn als totaalpakket. Geriatriefysiotherapie, een vorm van fysiotherapie, is speciaal gericht op de ouderen doelgroep. Duizeligheid, een verminderd evenwicht, reuma, ziekte van Parkinson, artrose, MS en andere lichamelijke behandelingen kunnen door een geriatriefysiotherapeut worden uitgevoerd. Aanvullend verzekeren voor fysiotherapie is raadzaam voor ouderen ons.

Beste zorgverzekering 2021 voor studenten

Jongeren hebben baat bij buitenlanddekking, anticonceptie vergoeding, gratis condooms en acnebehandelingen. Er zijn dan ook veel studenten zorgverzekeringen beschikbaar.

Beste zorgverzekering 2021 zwangerschap

Wil je graag zwanger worden, of zit je midden in de zwangerschap? De basisverzekering heeft natuurlijk vergoedingen opgenomen. Wel zijn er veel financiële beperkingen zoals zelf betalen van eigen bijdrage kraamzorg en ziekenhuisbevalling. De beste zorgverzekering zwangerschap hebben wij op een rijtje gezet met vergoeding voor deze 'vaste kosten'.

Beste type zorgverzekering vinden

De naturapolis is de meest gekozen polisvorm, dit is de goedkoopste met volledige vergoeding bij gecontracteerde zorgverleners. De rekening gaat direct volledig naar de zorgverzekeraar. Voor zorg bij niet gecontracteerde zorgverleners betaal je een eigen bijdrage. De hoogte hiervan is afhankelijk van de gemaakte zorgkosten, het marktconforme tarief hanteren verzekeraars dan.

De zuivere restitutiepolis geeft 100% keuzevrijheid zonder extra kosten en zo kun je naar alle Nederlandse ziekenhuizen en zorgverleners gaan.

De gecombineerde polis is een combinatie van de naturapolis en restitutiepolis. Met toegang tot alle ziekenhuizen en specialisten geldt er een eigen bijdrage bij niet gecontracteerde zorgverleners welke een hogere vergoeding berekenen dan het reguliere marktconforme tarief.

tabel met keuzes eigen risico

Het eigen risico

Voor de beste zorgverzekering 2021 kies je het minimale eigen risico, dat is standaard € 385,-. Je kunt ervoor kiezen om dit vrijwillig te verhogen met € 500,- dus in 2021 tot maximaal € 885,-. Er zijn 6 mogelijkheden totaal. Het voordeel van verhogen: lagere zorgpremie. Nadeel van verhogen: alle zorgkosten die hiervoor in aanmerking komen, waaronder eigen bijdrage medicijnen, zelf betalen tot je eigen risico op is. De beste keuze is om dit niet zomaar vrijwillig te verhogen, zeker als je vooraf weet dat je flinke zorgkosten gaat maken.

Goede dekking met de basisverzekering?

De basiszorgverzekering in Nederland dekt de meest voorkomende zorgkosten. Iedere zorgverzekeraar heeft dezelfde inhoud in het basispakket opgenomen, verschillen zijn voorkeur voor de vrije zorgkeuze en hoogte eigen risico. De meest gedeclareerde kosten, gedekt door de basisverzekering zijn: kosten voor de huisarts, veel geneesmiddelen, poli bezoek, ziekenhuisopname en ziekenvervoer. Elk jaar zijn er veranderingen in de dekking van de zorgverzekering, afgelopen jaar is er deze verder uitgebreid met:
 • Vergoeding zittend ziekenvervoer tijdens je behandeling
 • Voor mensen welke willen afvallen is het lijfstijlinterventieprogramma (GLI) opgenomen
 • Oefentherapie voor COPD patiënten met stadium II of hoger
Ouders van kinderen tot 18 jaar zijn vanuit de basisverzekering 2021 verzekert voor volledige vergoeding voor de tandarts en 9 behandelingen fysiotherapie. Eenmaal de 18 jarige leeftijd bereikt, dan worden reguliere tandartskosten niet meer vergoed. Maak je regelmatig gebruik van de diensten van een tandarts of mondhygiënist, kies dan voor de beste zorgverzekering tandarts.

Goede aanvullende verzekering(en) nemen?

Aanvullende verzekeringen zijn er in vele soorten en maten. Sommige verzekeraars werken met pakketten waar allerlei soorten zorg en kosten in zijn opgenomen. Wij kiezen ervoor om Ditzo daarom ook te vermelden omdat zij de beste zorgverzekeraar 2021 zijn in aanvullende keuzes. Dit door de mogelijkheid je hele polis zelf samen te stellen per vergoeding.

Maak een goede keuze, ga voor jezelf goed na welke zorg je nodig denkt te hebben; controles, behandelingen, medicatie, etc.. Aan de hand daarvan kan je je zorgpolis inrichten met het gewenst aantal behandelingen of vergoeding op het specifieke gebied. Bij sommige verzekeraars worden de vergoedingen niet bepaald op aantal behandelingen maar puur op maximale geldbedragen.

Conclusie: Al met al is de beste zorgverzekering 2021 erg persoonlijk. Toch is het advies om te kiezen voor een zuivere restitutiepolis waardoor je volledige keuze vrijheid hebt. Het eigen risico laag houden op € 385,- voorkomt financiële tegenvallers bij onverwacht hoge zorgkosten. Neem er dan ook goed de tijd voor. Het uitgebreid vergelijken van de zorgverzekering doe je dan ook op Goedkope Zorgverzekering 2021.nl. De informatieve website op het gebied van de ziektekostenverzekeringen.
Zorgpremie vanaf € 105.25 tot € 116.50
Onze beoordeling: