Zorgverzekering met fysiotherapie 2021

Fysiotherapie behandelingen en oefentherapie zijn vaak niet gedekt door de basisverzekering. Voor een selecte groep mensen van 18 jaar en ouder is fysiotherapie wel onderdeel van de basisverzekering. Dit is wanneer je aandoening een gevolg is van een operatie of na behandeling van een arts. Staat je aandoening op de lijst van chronische aandoeningen dan heb je recht op gratis behandelingen / volledige vergoeding fysiotherapie uit de basisverzekering.

De kosten zijn dan meestal niet voor eigen rekening. Opmerking: Als je nog geen 18 jaar bent krijg je van 9 behandelingen het volledige tarief vergoed.

Tarief fysiotherapie & zorgverzekering fysio

Uit een steekproef bij 10 fysiotherapeuten blijkt dat het gemiddelde tarief € 32,40 is. Dat zijn de totale kosten per behandeling. Ga je in 2021 gebruik maken van behandelingen welke niet worden vergoed door je zorgverzekering? Dan kan je je hiervoor dus aanvullend verzekeren. Kies voor de aanvullende zorgverzekering met fysio. Het aanbod aan zorgverzekeraars is niet groot, zorgverzekeraars en fysiotherapeuten liggen met elkaar in de clinch door de contracten. Toch heb je recht op veel vergoeding, desnoods bij meerdere fysiotherapeuten. De zorgpremies zijn in ieder geval goed betaalbaar om veel vergoeding in 2021 te krijgen. De best geprijsde losse polissen vind je hier.

Verzekering
Basispremie
Zorgpremie
Goede zorgverzekering met fysio 2021. Gesorteerd van weinig behandelingen tot veel fysiotherapiepijltje

Aanvullend verzekeren verstandig?

Meestal is het verstandig om voor een fysiotherapie verzekering te kiezen. Vergoeding voor fysiotherapie is weliswaar beschikbaar in de basisverzekering, maar wanneer kom je hiervoor in aanmerking? Met een chronische aandoening welke op de Lijst Borst (lijst met aandoeningen die in aanmerking komen voor fysiotherapie vanuit de basiszorgverzekering) staat vermeld krijg je fysiotherapie vergoedt vanaf de 21e behandeling. De meest voorkomende klachten welke op deze lijst te vinden zijn:
  • Ruggenmergaandoening
  • Multipele sclerose (MS)
  • Spierziekte
  • Whiplash
  • Frozen shoulder
  • Myasthenia gravis
Dit geldt voor personen van 18 jaar en ouder. Kinderen tot 18 krijgen altijd volledige fysiotherapie vergoeding vanuit de zorgverzekering. De behandelingen hebben geen effect op het eigen risico en je betaalt geen eigen bijdrage. Behoor je niet tot deze doelgroep en verwacht je veel fysiotherapie nodig te hebben in 2021? Dan is het in de meeste situaties raadzaam om een aanvullende verzekering te nemen waarbij je een gedeeltelijke of volledige vergoeding krijgt voor fysiotherapie. Wanneer je verwacht regelmatig een bezoekje te moeten brengen aan fysiotherapeut dan is het verstandig om je aanvullend te verzekeren voor deze kosten. Dit kan op meerdere manieren. Sommige zorgverzekeraars zullen een maximum aantal behandelingen vergoeden terwijl andere verzekeraars tot een maximaal bedrag vergoeden. Ga voor jezelf na waar je het voordeligste mee uit bent.

fysiotherapie

Zorgverzekeraars bieden vaak aanvullende pakketten aan waarin allerlei aanvullende verzekeringen opgenomen zijn zoals fysiotherapie. Dit kan interessant zijn wanneer je ook iets hebt aan de andere onderdelen van zo’n pakket. Ga altijd na of de premie die je ervoor betaald niet meer is dan wat je uiteindelijk vergoed zult krijgen. Een standaard pakket hoeft namelijk niet de goedkoopste optie te zijn. Onbeperkt fysiotherapie vergoed krijgen is mogelijk, je hebt dan zoveel behandelingen als je wilt.

Zorgpremie vanaf € 6.00 tot 36.25
Onze beoordeling: