Goedkoopste zorgverzekering 2021

Het verschil tussen de goedkoopste zorgverzekering 2021 in Nederland en de duurste premie is dit jaar maar liefst 456 euro! Dat blijkt uit eigen onderzoek van Goedkopezorgverzekering2021. De voordeligste is Ziezo met een premie van € 109,25 per maand. De duurste is de Amersfoortse met € 147,95.

Door het kiezen van een vrijwillig eigen risico kan je bij de goedkoopste zorgverzekering nog eens 15 euro extra goedkoper uit zijn. Iedere maand weer opnieuw. Dus gaan we samen op zoek naar de beste en goedkoopste zorgverzekering voor jou.

Tabel goedkope zorgpremies 2021

Zorgverzekeraar Zorgverzekering Zorgpremie
ZEKUR Beperkte zorgverzekering € 85,95
Ziezo Ziezo budget € 87,25
Jaaah Jaaah basis € 89,00
Univé Naturapolis € 90,90
De Friesland Zelf Bewust Polis € 91,00
Just Naturapolis € 91,70
HEMA HEMA basisverzekering € 95,00

Wat kost een goedkope zorgverzekering in 2021?

Wij schuiven als als goedkoopste zorgverzekering Ziezo naar voren. Dat is het budgetmerk van de Zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea. Met de basisverzekering Ziezo Selectief heb je de laagste kosten in 2021 bij het maximaal eigen risico. hier de goedkoopste zorgverzekering
Zorgverzekeraar
Premie 885 e.r.
Zorgpremie

Zorgverzekering 2021 kiezen, let op!

Je wilt zorgvuldig vergelijken en daarom moet je weten zijn dat er 4 verschillende soorten basisverzekeringen zijn.

Wil je ook aanvullend verzekeren?

Dat is niet verplicht en optioneel.
  • Er zijn gevarieerde dekkingen / verzekeringen per verzekeraar, gebruik daarvoor de zorgvergelijker
  • Een aanvullende verzekering mag je soms bij andere zorgverzekeraar afsluiten, vaak pas na goedkeuring / acceptatie
  • Voor 18 jarige en wat ouder is de combinatiepolis voor studenten mogelijk een goedkope optie
Op Goedkope zorgverzekering 2021 vergelijk je ook aanvullend met de zorgvergelijker.

Wat is de goedkoopste zorgverzekering?

De goedkoopste zorgverzekering is ZieZo Selectief, je kan namelijk tweehonderdvierenzestig euro korting per jaar voordeel behalen met de goedkoopste zorgverzekering 2021 met € 885,- i.p.v € 385,- eigen risico. Hoger kan niet, wel gunstig voor je portemonnee bij weinig zorgkosten aankomend jaar. Vergelijk de goedkopere en laat toch alle opties open tijdens de start van je vergelijking. Zo kun je de beste ziektekostenverzekering vergelijken op alle mogelijke vlakken. Lees wel even verder want vergelijk je zorgverzekering goed en dan is de kans groot dat je in 2021 wat goedkoper uit bent.

Niemand wil zomaar teveel betalen en een écht goedkope zorgverzekering 2021 is er zeker zoals je in onderstaande tabel kunt zien. Het is vanzelfsprekend dat je kritisch naar je zorgpolis gaat kijken omdat het vaak mogelijk is om te besparen. Bij het kiezen van een voordelige basisverzekering richten we ons eerst op het vinden van een goede basis zorgverzekering voor jou. We vergelijken ieder type polis zodat je zeker weet dat je een goede keuze gaat maken.

grafiek goedkoopste zorgpremies VGZ, CZ Menzis en Zilveren Kruis 2021
De 4 grootste zorgverzekeraars vergelijken we met elkaar op zorgpolis en zorgpremie. Als we kijken naar volledige keuze vrijheid heeft Zilveren Kruis de duurste polis, en is CZ de goedkoopste zorgverzekeraar bij alle 3 de polisvormen. Het label OHRA is niet opgenomen, maar is heeft de voordeligste restitutiepolis. Bij het maximale eigen risico zien we heel andere cijfers.

Keuzevrijheid en risico's

Is goedkoop altijd duurkoop? Nee, in het huidige jaar is de goedkoopste (ZieZo) wel erg 'matig' qua gecontracteerde ziekenhuizen. Het basispakket van de basiszorgverzekering 2021 is gewoon goed als het een naturapolis betreft. Je kunt een flinke korting krijgen op je basis zorgverzekering door te kiezen voor een hoger eigen risico. In feite is het ook een risico aangezien je een deel van de zorgkosten die je maakt zelf moet betalen. Welke kosten en wanneer je deze moet betalen is opgenomen in de basis zorgverzekering.

Door het eigen risico te verhogen gaat je zorgpremie 2021 bij iedere zorgverzekeraar ca. 22 euro per maand omlaag. De 'korting' varieert tussen de verzekeraars onderling. De inhoud van het basispakket is voor iedere Nederlander hetzelfde, echter bevat de budgetpolis beperking in de 'vrije zorgkeuze'. De één vind dit belangrijker dan de ander, daarom tonen we de zorgverzekeraars met de beste dekking. De zorgvergelijker tool is er zoal voor de goedkoopste zorgverzekering met tandarts om een goede vergelijking te hebben.

goedkoopste zorgverzekering 2021

De budgetpolis

Meest gekozen polisvorm door studenten en laag opgeleiden. Dit is een uitgeklede versie van de naturapolis, hierbij kun je ook echt maar naar een selectief aantal ziekenhuizen en apotheken. Zijn deze zorgverleners voor jou makkelijk te bereiken dan is dat natuurlijk geen enkel probleem.

De naturapolis

Er is hier maar beperkte keuze uit behandelaars, dus geen vrije artsenkeuze. Hierbij gaat dat de rekening van de gemaakte zorgkosten direct naar je zorgverzekeraar. Deze betaalt vervolgens het bedrag direct aan de betreffende zorgverlener. Belangrijk daarbij is dat je zorgverzekeraar een contract moet hebben met het ziekenhuis of de apotheek of waar je heen gaat. Er is dus een beperking opgelegd door de zorgverzekeraar, de volledige vergoeding krijg je alleen bij een beperkt aantal ziekenhuizen en apotheken. Je mag gewoon naar een niet gecontracteerde aanbieder, maar dan zijn de extra kosten voor eigen rekening.

De restitutiepolis

Het kenmerk van een restitutiepolis 2021 is volledige keuze vrijheid. Je kunt dan namelijk gebruik maken alle zorgverleners in Nederland. De ziektekostenverzekering vergoedt de kosten altijd volgens de inhoud van het basispakket. Maar wanneer een arts, kliniek of ziekenhuis geen contract heeft met je zorgverzekeraar dien je de rekening zelf voor te schieten. Je kunt deze dan indienen bij je verzekeraar. Houd er dus rekening mee dat je de voorzieningen moet hebben om een zorgnota zelf voor te schieten. Dit is zeker niet de goedkoopste zorgverzekering 2021 voor jou.

De combinatiepolis

Dit is een combinatie van een natura- en restitutiepolis. Het verschil hierin is dat je niet altijd in aanmerking komt voor de volledige vergoeding van behandelingen. Heeft je verzekeraar geen contract met de zorgverlener dan is er een 'vergoedingsplafond', bekend als het marktconforme tarief.

Goedkoopste basisverzekering TOP 5 van Nederland

Hoe laag waren de zorgpremies het afgelopen jaar (2020) ook alweer?
  1. 1. Zekur: € 98,50
  2. 2. ZieZo Selectief: € 101,95
  3. 3. Univé Select: € 105,85
  4. 4. ZieZo Basis: € 105,95
  5. 5. Bewuzt: € 105,95
Welke keuze je ook maakt, let goed op bij het afsluiten van de zorgverzekering 2021 dat je bewust bent van de kostendekking. Hoe hoog is het eigen risico, heb je vrije zorgkeuze en wil je aanvullende verzekeringen? Laatst genoemde mag je altijd bij een andere zorgverzekeraar afsluiten. Zo kies je voor de goedkoopste basisverzekering bij de één en bij de ander de goedkoopste tandartsverzekering nemen. Daardoor kun je voor het voordeligste kiezen. De goedkoopste zorgverzekering 2021 is dus altijd een naturapolis zoals die van Zilveren Kruis Ziezo.

De goedkoopste restitutie zorgverzekering met vrije zorgkeuze is op dit moment OHRA. Overstappen of wijzigingen aanbrengen kan tot en met 31 december. De nieuwe zorgverzekeraar regelt de overstap, zelf opzeggen is dus niet nodig. Doe je dit wel zelf op tijd, dan heb je tot en met 31 januari 2021 de tijd om een nieuwe zorgverzekeraar te kiezen.

Beste en goedkoopste zorgverzekering 2021 kiezen:

  • Vrijwillig eigen risico verhogen geeft een significant lagere zorgpremie
  • Restitutiepolis, naturapolis of budgetpolis (vrije artsenkeuze, minder of nauwelijks)

Aanvullende ziektekostenverzekeringen vergelijken

Je moet weten dat collectieve verzekeringen vaak niet interessanter zijn dan zelf samenstellen. Hoe dat komt is doordat overbodige vergoedingen hierin opgenomen zijn waardoor je onnodig teveel betaald. Gebruik maken van een second opinium is altijd raadzaam. Onder andere de Consumentenbond en Independer bieden zorgvergelijkers aan.
Zorgpremie vanaf € 87.25 tot € 126.75
Onze beoordeling: