Zorgverzekering kiezen 2019

Wist je dat je tot 31 december de tijd hebt om een nieuwe zorgverzekering 2019 te kiezen? En wist je dat er maar liefst 140 basisverzekeringen zijn waaruit je kunt kiezen? Lekker lastig allemaal, maar over 10 minuten weet jij hoe je een goede keuze kunt maken. Dan heb je ook een antwoord op de veel gestelde vraag: "welke zorgverzekering past bij mij?".

Nieuwe zorgverzekering kiezen?

Je hebt een aanbod van je zorgverzekeraar gehad voor de polis van 2019. Je gaat meer betalen, maar krijgt dezelfde vergoeding als het huidige jaar. Start met het vergelijken, maar houd rekening met:
 1. 14 dagen bedenktijd na afsluiten
 2. Altijd automatische opzegservice, je bent nooit dubbel verzekerd
 3. Kies een zorgverzekeraar
 4. Kies een basisverzekering 2019 van deze zorgverzekeraar
 5. Selecteer het eigen risico
 6. Tandartsverzekering erbij nemen?
 7. Heel veel aanvullende zorgverzekeringen

Altijd 14 dagen bedenktijd

Misschien is het wel de eerste keer dat je overweegt om te gaan overstappen en dat kan een hoop vragen opleveren. Misschien vind je dit wel spannend, maar dat is zeker niet nodig. Net als bij elektronica heb je 14 dagen bedenktijd, in dit geval heeft de zorgverzekering betrekking op de 'koop op afstand'. Bedenk je je, dan kun je dus zonder problemen gewoon annuleren.

Automatisch opzeggen oude verzekeraar

Nieuwe zorgverzekering gevonden? Dan zal je de nieuwe zorgverzekeraar ervoor zorgen dat je oude verzekering (welke op 31 december 2018 afloopt) automatisch zal stoppen. Het zal NOOIT gebeuren dat je dubbel gaat betalen voor je zorgpremie, ook dat is goed bij wet geregeld.

Infographic van de zorgverzekeraars en labels.

Zorgverzekeraar kiezen

Overzicht gemaakt met behulp van Zorgverzekeraars Nederland. Er zijn 10 zorgverzekeraars met daaronder labels. De bekende namen:
 • Achmea
 • VGZ
 • CZ
 • MENZIS
 • ONVZ
 • DSW
 • En dan heb je ASR, ENO, iptiQ en Zorg en Zekerheid nog.


Basisverzekering 2019 kiezen

Al deze zorgverzekeraars bieden 2 tot 8 labels, ook wel handelsmerken genoemd. Daar moet je er 1 van selecteren, je zorgverzekering kiezen dus. Mocht je een absolute voorkeur hebben qua verzekeraar, dan kun je er veel wegstrepen.

Vrije artsenkeuze

Hierin is veel verschil en vergt je aandacht. Heb je een specifieke voorkeur voor een bepaald ziekenhuis, dan moet je uitzoeken of de zorgverzekering daar een contract mee heeft afgesloten. Een budgetpolis met beperkte keuzevrijheid kan dan ook zeker volstaan.


Eigen risico selecteren

Minimaal verplicht eigen risico 2019 is € 385,-. Je kunt bij je zorgverzekering kiezen dit vrijwillig te verhogen tot € 885,-. Dit geeft je een fikse 'premiekorting'.


Tandartsverzekering in 2019?

Ga je netjes iedere 6 maanden naar de tandarts dan maak je al tandartskosten. Je kunt je hiervoor verzekereren, op dit moment heeft 63% een tandartsverzekering.


Meer aanvullende zorgverzekeringen kiezen?

Daarin lopen de behoeftes zeer sterk uiteen. Wil je een aanvullend zorgpolis kiezen dan gaat het waarschijnlijk om huidige fiesieke of psychische klachten. Goedkope Zorgverzekering 2019 heeft daarvoor mooie pagina's ingericht, deze vind je onder het menu bovenaan de website.
Zorgpremie vanaf € 79.95 tot € 134.00
Onze beoordeling: