Onbeperkt fysiotherapie 2020 vergelijken

En weer is er een zorgverzekeraar afgevallen met onbeperkt aantal behandelingen voor fysiotherapie. Er valt dus minder te kiezen, en vaak ga je eerst nog door een medische procedure. Alle zorgverzekeraars met de daarbijbehorende polis en zorgpremie staan in de kolom onder de aanbiedingen. Zo weet je precies wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot onbeperkt fysiotherapie 2020.

Onderstaande verzekeraars zijn de enigste welke dit aanbieden, dubbele controle uitgevoerd op de zorgverzekeraars in de zorgvergelijker.

Zorgverzekeraar
Basispremie
Zorgpremie
Hier zie je de samenwerkende zorgverzekeraars welke onbeperkt fysiotherapie behandelingen vergoeden. pijltje

Zorgverzekering met onbeperkt fysiotherapie 2020

Zoals je ziet heeft De Friesland de goedkoopste zorgpremie, goedkoopst aanvullend pakket en directe acceptatie.
Zorgverzekeraar Naam pakket Zorgpremie 2020
De Friesland AV Totaal € 49,95
ONVZ TopFit € 63,89
* Bij het AV Optimaal pakket van De Friesland is tussentijdse toestemming van de verzekeraar benodigd. Dit om in contact te blijven met de patiënten en zorgverleners en geldt pas na de 36e of 51e behandeling.

Er is nog maar een beperkte keuze, twijfel je over de hoeveelheid behandelingen? Dan kan je overwegen om voor de CZ zorgverzekering te kiezen, daar krijg je 24 behandelingen fysiotherapie voor € 39,90. Bij twijfel kun je je dus alsnog oriënteren voor een beperking in de vergoeding.

Tevens vallen ook de andere vormen van fysiotherapie onder de vergoedingen. Dit zijn o.a. oefentherapie, bekkenfysiotherapie, kinderfysiotherapie, manuele therapie en sporttherapie.

Fysiotherapie in de basisverzekering

Er is een ‘lijst chronische aandoeningen fysiotherapie’. Staat jouw aandoening hier ook bij, dan geeft de basisverzekering vergoeding voor alle nodige fysiotherapie behandelingen. Wel dien je de eerste 20 behandelingen fysiotherapie zelf te betalen. Daarna hoef je je leven lang geen behandelingen meer zelf te betalen.
  • Multipele Sclerose (spierziekte MS)
  • Frozen Shoulder
  • Ruggenmerg aandoening
  • Osteoporose (botontkalking)
  • Whiplash
Natuurlijk heb je in deze situatie geen zorgverzekering met 'onbeperkt fysiotherapie' nodig in 2020. Wel hebben de behandelingen effect op het eigen risico. Dit is maximaal € 385,- in 2020, en geldt voor alle zorgkosten bij elkaar opgeteld. Kies er in deze situatie dan ook niet voor om de goedkoopste zorgverzekering 2020 te nemen, deze hebben een verhoogd eigen risico. Bovendien is er dan geen vrije artsenkeuze en dus ook niet voor de fysiotherapeut.
Zorgpremie vanaf € 49.95 tot € 63.89
Onze beoordeling: