Orthodontie vergoeding zorgverzekering 2021

Heb je het advies gekregen van de tandarts of orthodontist om een beugel te nemen, of geldt dit wellicht voor je kind? Dan is het goed om te weten welke zorgverzekeraars orthodontie vergoeding 2021 aanbieden. Je kunt dan de volledige nota, of in ieder geval een groot deel hiervan declareren bij je zorgverzekeraar. Maar hoe zit dit?

Tot 18 jaar: de 4 beste vergoedingen

Als het gaat om behandelingen door de orthodontist wordt er door alle zorgverzekeraars duidelijk onderscheid gemaakt in leeftijd. Zometeen over volwassenen, allereerst de vergoedingen 2021 voor jongeren tot 18 jaar. De beste vergoedingen en een goedkope zorgverzekering 2021 vind je in de vergelijking hieronder en met de zorgvergelijker. Ben je ouder dan 18 jaar? kijk dan verder naar beneden.

Zorgverzekeraar
Basispremie
Zorgpremie
De goedkoopste zorgpremie zorgverzekering orthodontie 2021 tot 18 jaarpijltje.

Volwassenen Orthodontie vergoeding (vanaf 18 jaar)

Bekijk hieronder de top 2 vergoedingen voor Nederlandse volwassenen van 18 jaar en ouder.

Zorgverzekeraar
Basispremie
Zorgpremie
De beste aanvullende zorgverzekering met orthodontie voor volwassenenpijltje

Orthodontie in je zorgverzekering 2021

Zoals je hierboven ziet wordt er bij vergoeding voor orthodontie onderscheid gemaakt tussen jongeren onder 18 en voor iemand die ouder dan 18 is. In beide gevallen is het goed om te weten dat orthodontie niet in het basispakket zit van de zorgverzekering. Je moet dus een aanvullende verzekering afsluiten om dit vergoed te kunnen krijgen. De tarieven voor de beugels zijn door de overheid vastgesteld en wanneer je dit zelf moet betalen, dan kunnen de kosten behoorlijk hoog oplopen. Bij kinderen jonger dan achttien komen de kosten van de beugel doorgaans niet bij het eigen risico, dus dat scheelt enorm. Wanneer je ouder bent dan achttien, kunnen deze kosten wel onder het eigen risico of eigen bijdrage vallen.

Welke zorgverzekeraars vergoeden orthodontie?

Eigenlijk vergoedt bijna iedere bekende zorgverzekeraar wel de kosten aangezien ze een aanvullende verzekering bieden voor orthodontie. Wat vooral belangrijk is, is dus om goed te kijken welke voorwaarden er aan zitten en wat er precies onder de verzekering valt. Voor hoeveel geld ben je bijvoorbeeld verzekerd? En geldt het voor jouw leeftijd (dus tot 18 jaar of vanaf 18 jaar)? Kun je bij jouw tandarts of orthodontist naar keuze wel terecht, of zit je vast aan een bepaalde lijst met orthodontisten? Het is dus heel erg belangrijk om te bekijken wat er in de voorwaarden staan, zodat je beter weet wat er allemaal gaande is. Zo kun je ook gemakkelijker een geschikte keuze maken.

Ook in 2021 is orthodontie niet in het basispakket opgenomen. Zorg er ook voor dat je je zorgverzekering wijzigt of dat je een aanvullende verzekering gaat afsluiten voor het einde van 2018. Je hebt tot 1 januari 2021 de tijd om een zorgverzekering met orthodontie af te sluiten.
Zorgpremie vanaf € 9.95 tot € 39.85
Onze beoordeling: