Vergoeding voor behandeling voetklachten

Voetklachten komen veel voor. De meeste klachten kunnen worden verholpen door het dragen van steunzolen in de schoenen en behandeling door de podotherapeut en pedicure. In de basisverzekering 2021 is er geen vergoeding opgenomen voor reguliere voetklachten, met enkele uitzondering voor diabetespatienten. Om een vergoeding te krijgen is aanvullend verzekeren dan ook een optie, maar wel afhankelijk van de gewenste behandeling(en). Daarom gebruik je de zorgvergelijker voor de zorgverzekering 2021 vergelijken.

Wanneer podotherapie?


De podotherapeut onderzoekt klachten met diverse uiteenlopende technieken. Eventueel wordt met andere therapeuten samengewerkt om de lichamelijke klachten te verklaren. Tevens werkt de podotherapeut graag met patiƫnten welke leiden aan diabetes en reuma, tevens worden patiƫnten met een herseninfarct of dwarslaesie graag geholpen.

Wanneer de pedicure?


Voor luxe behandelingen wordt er natuurlijk geen vergoeding gegeven vanuit de zorgverzekering 2021. Dus voor het lakken en knippen van nagels of voor het mooi houden van je voeten mag je zelf de rekening betalen.

Anders wordt het wanneer je echt voetzorg nodig hebt welke ontstaan uit klachten. Reumatische aandoening, bloedvatproblemen en klachten voorkomend uit diabetes komen in aanmerking voor vergoeding. De vergoeding geldt enkel uit de aanvullende zorgverzekering.

Wanneer steunzolen of correctiezolen?


Na doorverwijzing van de huisarts, orthopeed, sportarts of fysiotherapeut, kan je in aanraking komen met steunzolen. Bij het eerste gesprek worden je klachten besproken en je voeten goed nagekeken. Hoe staan de tenen ten opzichte van elkaar en hoe zijn de drukpunten verdeeld zijn aandachtspunten. Maar ook eeltvorming, beenlengteverschil, reuma en vergevorderde diabetes komen in aanmerking voor behandeling. Als er belangrijke afwijkingen worden gevonden kunnen steunzolen of correctiezolen je voeten beter vormen. Na het aanmeten worden de zolen op maat gemaakt. Of de steunzolen van tijdelijke aard zijn of dat je deze voor de rest van je leven mag dragen is afhankelijk van je behandeling.

Een aanvullende zorgverzekering met steunzolen is op zich niet interessant (verhouding poliskosten met vergoeding), maar wel in combinatie met overige vergoedingen gericht op de voetzorg.

Aandachtspunten voor je zorgverzekering 2021

  • Vergoedingen voor alle voetzorg bij elkaar optellen
  • Geen eigen risico, soms wel eigen bijdrage (bij overschrijding maximale vergoeding)
  • Bij naturapolis geen vrije artsenkeuze
Goedkope Zorgverzekering 2021
Onze beoordeling: