Restitutiepolis vergelijken 2021 + uitleg

Restitutiepolis
Volledig vrije zorgkeuze, dat is bij uitstek dé uitleg van de zuivere restitutiepolis. Tijdens het vergelijken kom je altijd de natura of restitutiepolis tegen. 2021 is het jaar waarbij er in de media niet veel te doen is geweest over het eigen risico in de zorg, wel over de inhoud van het basispakket en de stijgende zorgkosten. Nu de zorgpremies bekend zijn is het duidelijk geworden dat de premiestijging aanzienlijk is, een perfect moment om te gaan overstappen naar de goedkoopste zorgverzekering 2021, wil je zeker voor de restitutieverzekering kiezen? Neem een verstandige keuze, kies voor toegang tot alle zorgverleners in Nederland zonder extra kosten. De zuivere restitutiepolis heeft iedere zorgverlener gecontracteerd in 2021.
Vergelijken
Vrije zorgkeuze
Zorgpremie 2021
Dit zijn de 10 goedkoopste zuivere restitutiepolissenpijltje

Wat is een restitutiepolis?

Het is de beste vorm van een zorgverzekering welke je kunt kiezen. Andere polissen zijn beperkt, zo kan het zijn dat je naar een ziekenhuis wilt welke niet gecontracteerd is door je verzekeraar. Dit geldt ook voor specialisten en apotheken. Tenminste dat kan wel, maar dan krijg je geen volledige vergoeding en betaal je een groot deel van de rekening zelf. Dit is gemiddeld 80% van het marktconforme tarief. Voorkom problemen en kies voor de restitutie polis. De betekenis ervan vind je in het onderstaande stuk.

Uitleg van restitutiepolis: betekenis

Keuzevrijheid is ideaal, en bij de invoering van de zorgverzekering was deze polisvorm bij bijna iedereen de standaard. Door de steeds maar stijgende zorgpremie kiezen we niet meer standaard voor de restitutiepolis van CZ, Menzis, Zilveren Kruis of VGZ, nee we kijken veel verder. Er bestaat altijd de mogelijkheid dat je bij zorgkosten de nota thuisgestuurd krijgt van de zorgverlener. Deze zorgnota kan je zelf indienen bij de zorgverzekeraar. Je zorgverzekering vergoed de kosten, hierdoor kun je zelf de zorgverlener betalen. Dit is zo geregeld omdat geen enkele zorgverzekeraar contracten heeft afgesloten met alle (afdelingen van) ziekenhuizen. Nogmaals, dit is geen enkel probleem bij de restitutiepolis 2021! En alle zorgverzekeraars hierboven bieden de zuivere vorm, dus geen beperking bij een rekening boven marktcomforme tarieven.

Wat is het voordeel van de restitutie zorgverzekering:

  • Behandeling bij het gewenste Nederlandse ziekenhuis
  • Behandling door iedere betrouwbare specialist
  • Medicijnen ophalen bij iedere Nederlandse apotheek
  • Geen eigen bijbetaling bij de zuivere restitutiepolis, volledige rekening vergoed volgens basisverzekering

Wat is het nadeel van de restitutie zorgverzekering:

  • Enkele euro's duurder dan de naturapolis of gecombineerde polis
  • Rekening zelf betalen / voorschieten als er geen betaalafspraak is gemaakt

Natura of restitutiepolis

Het verschil in premie is gemiddeld € 100,- per jaar.


"vrije zorgkeuze is vooral populair bij de ouderen en met name de 65 plusser" zegt Rob Noordhuis, redacteur van Goedkope Zorgverzekering 2021.

Beste en goedkoopste kiezen

De goedkoopste (is OHRA) staat bovenaan in de vergelijker en eigenlijk is dat ook de beste als je enkel naar de premie kijkt. Maar het is moeilijk te zeggen wat de beste restitutiepolis 2021 is, omdat het geheel afhankelijk is van jouw wensen en eisen. Zeker als je ook naar aanvullende zorgverzekeringen gaat kijken, deze zijn overal anders. Zorgverzekeraars proberen je te verleiden door zich te onderscheiden, ben je nog niet zeker maak dan gebruik van de zorgvergelijker.

Hoe kies je de goedkoopste en beste restitutie zorgverzekering?

De restitutiepolis 2021 is enkel van toepassing op de basisverzekering. Elke tandartsenpraktijk in Nederland is gecontracteerd, ongeacht de inrichting van je zorgpolis. Het niet vanzelfsprekend dat dit ook geldt bij de aanvullende zorgverzekeringen. Door zorgverzekeraars worden er contracten afgesloten met fysiotherapeuten met een maximaal aantal behandelingen per patiënt of per praktijk. Informeer bij je fysio welke afspraken er zijn gemaakt met zorgverzekeraars en de zorgverlener, eventueel met een maximaal aantal behandelingen.

Goed vergelijken

Om de beste zorgverzekering 2021 met volledige vrije zorgkeuze te vinden moet je weten dat aanvullende zorgverzekeringen ook bij andere verzekeraars afgesloten mogen worden. Alle aanvullende verzekeringen kun je bij iedere zorgverzekeraar afsluiten. Deze staan los van de keuze van je basisverzekering. Bij de aanvullende kies je eerst de gewenste vergoeding en zie je direct de premie. Wij adviseren dit te doen met de zorgvergelijker 2021. Door de verzekeringen met elkaar te vergelijken kun je zelf een goede keuze maken. Nu tot 1 januari kun je overstappen van zorgverzekeraar, anders ben je te laat.
Restitutiepolis vanaf € 114.95 tot € 134.95
Onze beoordeling: