Goedkoopste tandartsverzekering 2021 vergelijken

tandartsverzekering
63% van de verzekerden heeft op dit moment een tandartsverzekering, dat blijkt uit cijfers van Vektis. Begrijpelijk kiest zo'n grote groep mensen voor deze aanvullende verzekering. De poliskosten van de hier getoonde goedkoopste tandartsverzekering 2021: slechts € 6,70 per maand = € 80,40 per jaar. Hiervoor krijg je maximaal € 250,- uitgekeerd door de zorgverzekeraar, perfecte deal dus!
  • De goedkoopste tandartsverzekering heeft Just (CZ)
  • De beste tandartsverzekering 2021 heeft FBTO (€ 500,- vergoeding voor € 26,75 per maand)
Bezoek je jaarlijks 2 maal de tandarts voor de reguliere halfjaarlijkse controle, dan kost je dit al snel € 100,- per jaar. Kosten voor tandsteen verwijderen en mondhygiëniste komen daar nog bovenop. Heb je een gaatje, of wordt er een foto gemaakt dan wordt dat een flinke nota. Dus ga je op zoek naar de beste tandartsverzekering 2021, deze is makkelijk te vinden in onderstaande vergelijking. Voor welke vergoeding wil je jezelf verzekeren? Dat is de keuze welke je vooraf moet maken om je tandverzekering in te richten.

Zorgverzekeraar
Basispremie
Aanvullend
7 willekeurige goedkope aparte tandartsverzekeringen 2021 vergelijken pijltje

Beste tandartsverzekering = goede keuze

Onverwacht hoge kosten heb je zomaar gemaakt, zeker als je plotseling naar de spoedtandarts mag. Verzekeren is verstandig, de hoogte van de dekking is afhankelijk van de premie. Je kunt in ieder geval niet eerst een losse tandartsverzekering afsluiten en er voor kiezen om bij een andere zorgverzekeraar weer bijvoorbeeld de goedkoopste zorgverzekering 2021 te nemen. Hiervoor heb je tot 31 december de tijd, midden in het jaar afsluiten is natuurlijk niet mogelijk tenzij je dan 18 jaar word. Voor elke verzekering betaal je altijd minder poliskosten dan waarvoor je maximale dekking is vastgesteld. Bij veel andere aanvullende pakketen gaat het om een verzameling aan dekkingen, dat is hier niet van toepassing. De goedkoopste tandartsverzekering vergelijken, geselecteerd per type vergoeding kan bovenaan of met de zorgvergelijker.

Een goed gebit en een gezond tandvlees zijn de basis voor onze algemene gezondheid. Ook al gaan we niet graag naar de tandarts, wel is het raadzaam om ieder half jaar periodiek op controle te gaan. De normale tandartskosten worden niet vergoed vanuit de basisverzekering, tenzij je jonger bent dan 18 jaar. Dan is er ook nooit sprake van acceptatieplicht. Bij nieuw afsluiten of overstappen kiezen we graag voor de tandartsverzekering zonder standaard procedure. Het kan namelijk zo zijn dat er een acceptatieplicht is, dan dient er een vragenlijst ingevuld te worden voor je nieuwe zorgverzekeraar. Verwacht je veel kosten te maken, dan kan je aanlopen tegen een weigering voor de gewenste verzekering. Tijdens aanvraag kom je dit direct tegen. Daarom moet je kiezen uit: wél of géén tandartsverzekering 2021 afsluiten. Wij adviseren van wel, de goedkoopste tandartsverzekering is namelijk super interessant. Je betaalt minder zorgpremie dan dat je aan kosten maakt bij de 2 controles in 2021.

Sommige verzekeraars bieden speciale combinatiepakketten aan, dit zie je bijvoorbeeld bij de studenten zorgverzekeringen. Hierin is een vergoeding voor de fysiotherapeut opgenomen, anticonceptie, buitenlanddekking, en enkele andere vergoedingen. Vergoeding voor de tandarts is in 2021 opgenomen door CZ. Een losse tandverzekering bij Besured. Verder op de website kun je de tandartsverzekering vergelijken. Voor de mensen die alles altijd goed willen vergelijken en uitzoeken: losse verzekeringen afsluiten kan telefonisch enkel bij Zilveren Kruis, ZieZo, OZF, Menzis, Avero Achmea en De Friesland! Goed vergelijken is altijd belangrijk en zeker wanneer je gaat kiezen voor meerdere aanvullende pakketten. Maar is er nog veel meer interessants te lezen over de tandarts, kijk daarom op de pagina met vergoedingen voor de tandarts.

behandeling door tandarts
De polissen zijn heel verschillend, maar wat is de beste tandartsverzekering 2021? Je kunt het beste ervoor kiezen om alle kosten voor 100% te laten vergoeden, je weet dan zeker dat je dan geen eigen bijdrage gaat betalen. De zorgpremie is dan wel minder goedkoop dan de keuze als je 75% wilt laten vergoeden. Er is altijd een plafond voor maximale vergoeding, hoe hoger deze maximale vergoeding des te hoger de gemiddelde zorgpremie is. Bijna elke verzekeraar biedt verschillende mogelijkheden.
  • Minimale vergoeding: 75% tot € 250,-
  • Maximale vergoeding: 100% tot € 2000,-

Vergoedingen uit basisverzekering 2021

In de basiszorgverzekering zijn er wel enkele vergoedingen opgenomen, deze staan allemaal hieronder.
  • Tot 18 jaar: Periodieke controles en behandelingen (geen kronen en bruggen)
  • Uitneembare kunstgebitten en protheses vanaf 18 jaar
  • Chirurgische tandheelkundige hulp door een geregistreerd kaakchirurg
  • Bijzondere tandheelkunde (enkel ernstige gevallen bij chirurg of specialist)
  • Rüntgenonderzoek voor chirurgische tandheelkundige hulp, aangevraagd door de kaakchirurg
  • Implantaten tot 23 jarige leeftijd als er sprake is van missende snij- en hoektanden
Het eigen risico is op deze behandelingen wel van toepassing, verhoog dit dus niet vrijwillig. De beste basisverzekering staat van op dan € 385,- eigen risico.
Ga voor jezelf na hoeveel kosten je meestal maakt bij de tandarts. Heb je veel gaatjes? Moeten er regelmatig rüntgenfoto's gemaakt worden? Heb je kans op een wortelkanaalbehandeling? Vraag ook gerust bij je tandarts een overzicht van de kosten die je gemaakt hebt het afgelopen jaar. Een specificatie van aankomende kosten kun je ook altijd meekrijgen. Zo kun je goed zien wat je gemiddeld verbruikt aan zorgkosten voor de tandarts.
Zorgpremie vanaf € 6.70 tot € 41.25
Onze beoordeling: