Zorgvergelijker 2021 - Vergelijk zorgverzekering

zorgvergelijker
Zelf je zorgverzekering samenstellen met de zorgvergelijker. Vergelijk de basisverzekering 2021, eventueel gecombineerd met aanvullende zorgverzekeringen. Omdat je zelf je zorgverzekering kan samenstellen volg je een aantal stappen en kun je overwegingen maken wat bij je past. Zo ben je zeker van een goede vergelijking met de zorgvergelijker 2021.

De zorgpolis wijzigen of overstappen van zorgverzekeraar kan tot en met 31 december. Studenten welke 18 jaar worden kunnen het hele jaar door een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Het is in Nederland verplicht om jezelf te verzekeren voor ziektekosten.

Kiezen met de zorgvergelijker

De zorgvergelijker 2021 vinden wij compleet met OHRA, Ditzo, CZ, Just, Promovendum, Ditzo, Salland, De Friesland, Zilveren Kruis, ZieZo, VGZ, Bewuzt, HEMA, Zorg en Zekerheid, Prolife, Zorgdirect en ONVZ.

Zorgvergelijker

Het eigen risico

Het eigen risico 2021 is eveneens vastgesteld op € 385,-. Dit kun je stapsgewijs verhogen tot maar liefst € 885,-. Kies je voor een hoger eigen risico, dan staat hier direct een 'premiekorting' tegenover en heb je gegarandeerd de goedkoopste zorgverzekering. Zeker de moeite waard om in je vergelijking op te nemen.

Keuzevrijheid

Deze term staat ook wel bekend als 'Vrije Artsenkeuze'. Bij je eigen huisarts en tandarts kun je altijd terecht, hetzelfde geldt voor de tandarts. Voor ziekenhuizen, apotheken en andere medische specialisten geldt er een volledige of beperkte keuzevrijheid. Kies je voor een ziektekostenverzekering met beperkte keuzevrijheid, controleer dan op de website van de gewenste zorgverzekeraar of er een contract met jouw zorgverlener is. Je kunt dit ook doen op de website van de Consumentenbond. Is dit niet het geval en kies je voor een niet gecontracteerde zorgverlener, dan geldt hiervoor een eigen bijdrage.

Buitenlanddekking

Ga je in 2021 naar de grens van Nederland over, ben je dan bewust van de mogelijkheid tot zorgkosten in een buitenlands ziekenhuis. Vergoedingen zijn in de basisverzekering maar beperkt opgenomen. Aanvullend verzekeren kost niet veel en dekt financieel risico bij spoedeisende hulp In Europa of Wereldwijd. Dus ook in een groot aantal vakantielanden.

Aanvullend verzekeren

Tandartsverzekering, fysiotherapie en orthodontie voor kinderen tot 18 jaar zijn opgenomen in het basispakket. Personen van 18 jaar en ouder dienen zich, wanneer er geen sprake is van medische noodzaak, hiervoor eventueel aanvullend te verzekeren. Zorgverzekeraars hebben allemaal verschillende (combinatie-)pakketten, de zorgverzekering vergelijken met de zorgvergelijker is dan ook ideaal om een goede keuze te maken.

STAP 1: Huidige zorgverzekeraar

invoerveld huidige zorgverzekeraar
Dit is een super handige optie van de zorgvergelijker 2021, zo kun je direct de verschillen zien met de polis van je huidige zorgverzekering.

STAP 2: Geboortedatum invoeren

invoerveld geboortedatum
Fijne optie om 2 redenen: soms zijn er premie verschillen in leeftijden zoals bij orthodontie en anticonceptie. Door de juiste leeftijd in te voeren klopt de premie en dekking absoluut. Tegelijkertijd kan je geboortedatum, bij doorklikken naar de verzekeraar, automatisch ingevuld worden bij de aanvraag.

STAP 3: Eigen risico

invoerveld eigen risico
Deze keuze maak je voor basisverzekering en heeft ook invloed zorgverbruik van je kinderen tot 18. Standaard is dit € 385,- en verhogen kan tot maximaal € 885,-. Bij iedere wijziging zie je direct de 'korting' verwerkt worden.

STAP 4: Zorgkeuze

invoerveld vrije zorgkeuze
Daar zien we in de zorgvergelijker Ohra bovenaan staan. Ziekenhuizen, apotheken en specialisten vallen onder deze dekking en is gekoppeld aan de basisverzekering 2021. Wil je, zonder extra kosten, terecht kunnen bij alle ziekenhuizen dan moet je kiezen voor vrije zorgkeuze. Iedere verzekeraar maakt afspraken met zorgaanbieders over de prijs welke voor zorg betaald wordt. Dit zijn ‘gecontracteerde zorgaanbieders’. Bij beperkte keuze betaal je veel minder zorgpremie maar krijg je ook niet overal de volledige vergoeding. Bij vrije keuze (de luxe restitutiepolis) krijg je altijd vergoeding volgens het marktcomforme tarief, ook als er geen contract is.

STAP 5: Aanvullende verzekeringen

invoerveld aanvullende verzekeringen
Deze nieuwe versie van de zorgvergelijker 2021 heeft een uitgebreide zoekfunctie voor aanvullende vergoedingen. De tandartsverzekering is bij meer dan 60% van de vergelijkingen in trek. Je kan ook voorkeur opgeven om bij het basispakket een verzekering met orthodontie, fysiotherapie of iets anders af te sluiten. Daaronder staat de meest gekozen en bekende aanvullende pakketten met ruime keuze uit hoeveelheid behandelingen / maximale vergoeding.

STAP 6: Buitenlanddekking

invoerveld buitenlanddekking
Buitenlanddekking vergoed medisch spoedeisende ingrepen en andere kosten. Deze verzekering afsluiten is een 'must' als je regelmatig in het buitenland bent. Er is een verschil het dekkingsgebied: Europa of Wereldwijd.

STAP 7: Betaalperiode

invoerveld betalingstermijn
Betaal je de zorgpremie het liefst per maand? Dat doen de meeste Nederlanders, de getoonde zorgpremies zijn ook van toepassing op de maandbetaling. Heb je het financieel wat breder betaal dan per kwartaal of per jaar. De korting kan dit jaaroplopen tot maximaal 2%, en dat is extra makkelijk besparen op je zorgverzekering.

Meer weetjes en feiten

Voor jongeren kun je de studenten zorgverzekering vergelijken. Ieder jaar kan je overstappen, nu richten we ons vanzelfsprekend op de zorgverzekering 2021. Handig om te weten: iedere zorgverzekeraar zal je oude zorgverzekering altijd voor je opzeggen. Dit is landelijk geregeld, een dubbele zorgpolis is dan ook uitgesloten.

Natuurlijk wil je verzekerd zijn van de beste zorg, dat ben je zeker met de door ons getoonde zorgverzekeraars. Met name als je veel aanvullende zorgverzekeringen wilt afsluiten is het een hele puzzel om 1 goede verzekeraar te kiezen. Dit is dan ook de reden dat onze bezoekers graag de zorgvergelijker 2021 gebruiken. Na het invullen van de wensen wordt er realtime weergegeven wat de goedkoopste zorgverzekering is voor jou situtatie.

Heb je een verzekeringsmaatschappij gevonden, vergelijk dan de details nog een keer met je eigen lijstje.

Vergelijk Zorgverzekeringsmaatschappijen

Vorig jaar heben ruim 2 miljoen mensen getwijfeld over een overstap, zij maakten een vergelijking. Uiteindelijk zijn 1.1 miljoen mensen overgestapt (6.2% van de volwassenen), blijkt uit de cijfers van Vektis. Natuurlijk willen we graag dat je de zorgvergelijker 2021 van onze website gebruikt. Echter is een 'second opinion' altijd aan te raden. In Nederland is Ben Woldring, de internet pionier, met Poliswijzer actief in deze markt. Ook de Consumentenbond en Independer proberen een graantje mee te pikken, zij doen dit op hun eigen website.
Zorgpremie vanaf € 79.95 tot € 134.00
Onze beoordeling: